Barion Pixel

Horgolás alapjai ~ Bevezető

Szerző: | 2021. máj. 20. | Hírek, Oktatás

Üdvözöllek a horgolt csodák világában, ahol célom egy olyan horgolóképzést kialakítani, ami egy kicsit más, mint a többi.

9 évvel ezelőtt mikor először ragadtam horgolótűt, nagyon kínkeserves volt, tele csalódásokkal. Érthetetlen videók, leírások pedig csak még jobban nehezítették a hőn áhított tudás megszerzését. Sokszor feladtam, mondván ezt nem lehet megtanulni, ez nehéz.

A saját hibáimból és a saját csalódásaimból merítkezve szeretném létrehozni azt a tudásanyagot, ami egy kicsit segítségedre lehet, hogy a lehető legkevesebbszer érjen csalódás, viszont sikerélmény annál több.

Tarts velem és segítek megtanulni:

  • Amigurumit készíteni
  • Nem magyar nyelvű minták megtanulását, megértését, szükségszerűen magyar nyelvre történő gyors lefordítását (nem Google fordító)
  • Rajzos mintát olvasni
  • Írott mintát olvasni
  • Mintát keresni
  • Világháló és Pinterest, Facebook, Instagram, YouTube, Raverly, Etsy oldalakat megismerni

Az elmúlt éveket azzal töltöttem, hogy folyamatosan bővítettem a tudásomat és korántsem értem a végére, de bármilyen angol amigurumi mintán eligazodom, kevés angol tudással  Bármilyen rajzos minta is gond nélkül megy.

Régen nagyon szerettem volna amigurumit készíteni, de sok ideig hitegettem magam azzal, hogy én ezt nem értem, ez bonyolult és nehéz. Miért nincs amigurumikhoz rajzos minta én csak azt tudom, azt értem. Végül 2017-ben már annyira szerettem volna amigurumit készíteni, hogy minta nélkül képről kezdtem el horgolni Valentin napra egy Bigli és Migli párost. (Facebookon elérhető szerelmes matrica) Évek mentek az életemből, aztán felvérteztem magam és szép apránként, lépésről-lépésre, tervek és vágyak alapján, akartam és megtanultam az írott mintaolvasást is.

Hidd el egyszer kell rászánnod magad és az újdonságok előtt kaput nyitnod. Hiszen onnantól egy új világ tárul eléd, márpedig az, amikor bármit megtudsz horgolni, bármit megtudsz találni és a vágyaidat megtudod valósítani, annál nincs is jobb érzés.

Az internet világában nem nehéz elveszni, mintákat megtalálni néha olyan, mintha tűt keresnél a szénakazalban, nagyon sok apró trükk van, ami rávezetett arra, hogyan kell jól keresni és nem állítom, hogy nem időigényes néha, de rengeteget lehet fejlődni ezáltal.

Rengeteg tervem és vágyam van, úgy sejtem, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Nekem könnyebbséget jelent az, hogy éves célokat adok meg magamnak. Rögzítem, mit szeretnék horgolni vagy milyen új technikát szeretnék megismerni. (Minden évben kiválasztok legalább egy technikát, amit még nem ismerek!) 2020-as év felénél kezdtem el először és év végén készítettem egy összegzést, mit sikerült és mit nem sikerült. (Több sikerült, mint nem) Majd az elkészült művekből készítettem egy montázs képet, ez nagyon ösztönző hatással bírt a mindennapjaimra és mindig várom az év végi új eredményt.  Ami megmaradt projekt volt azt átvezettem az idei évre, már most az idei listámon is rengeteg terv van és a jövő évi lista is szépen gyarapszik. Ez mind a tervezésben, mind az alapanyag beszerzésben nagy segítség tud lenni és amiért még jó, hogy nem felejtem el, hogy miket szeretnék, hiszen 50-60 tételnél már könnyen valami a feledésbe merül.

A jegyzetben nem csak a fent említett listát vezetem, hanem az összes horgolásomnak a leírásait is sorról sorra. Ha amigurumit horgolok, akkor a mintáját oda jegyzetelem, hogy legközelebb is eltudjam készíteni amennyiben szeretném és mindig odaírom, hogy mekkora tűvel készítem és milyen fonalból. Mivel a telefonom mindig a közelemben van, nekem nagy könnyebbség, hogy minden adatot oda rögzítsek be.

Ha tetszett a bevezető rész és szeretnél többet olvasni, akkor kövesd figyelemmel a blogomat a folyamatosan megjelenő új tartalmakért…

Tarts velem a továbbiakban is! Ha elakadtál vagy kérdésed adódna írj nekem vagy keress meg Facebookon!